Detacheren

Detacheren

Detacheren heeft veel voordelen, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Bij Zorgleeuw sluit vraag en aanbod naadloos op elkaar aan. Wij zorgen dat onze zorgverlener perfect past in het plaatje van de aanvrager. Wat is detacheren precies? Hieronder leest u alles over de voordelen van detachering, zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

Wat is detacheren

Bij detacheren hebben organisaties de zekerheid van een flexibele kracht. De organisatie huurt de kracht in bij het detacheringsbureau voor een bepaalde tijd. De ingehuurde kracht, de zorgverlener dus, is -en blijft- in dienst bij het detacheringsbureau.

Detachering: voordelen voor de organisatie

  • Snel en effectief goede, gekwalificeerde werknemers inhuren
  • Ingehuurde werknemers hebben ervaring binnen verschillende organisaties
  • De ingehuurde kracht kan zich snel aanpassen aan een nieuwe omgeving
  • De organisatie draagt geen werkgeversrisico’s
  • Contracten kunnen per maand worden opgezegd

Als opdracht gevende organisatie heeft u dus van alles het beste. Snel goed gekwalificeerd personeel in huis zonder de risico’s van een werkgever. Het detacheringsbureau, in dit geval Zorgleeuw, is verantwoordelijk voor het betalen van loon, werkgeverslasten, pensioenen, vakantiegeld, reiskosten en uitkering bij eventuele ziekte.

Detachering: voordelen voor de werknemer

Als u als zorgverlener via detachering aan de slag gaat, dan heeft dat veel voordelen. Een groot voordeel is dat de zorgverlener bij verschillende organisaties gaat werken. De werknemer krijgt daarmee de kans om ervaring op te doen bij meerdere organisaties. En geweldige manier om te ontdekken waar u zich het beste bij voelt voor wat betreft omgeving, interne politiek, werkdruk en natuurlijk de cliënten zelf.
Het detacheringsbureau, Zorgleeuw, zorgt ervoor dat u aan het werk blijft. U hoeft niet zelf op zoek naar werk!

Bij detachering hoort doorgaans ook een opleidingstraject en een persoonlijk ontwikkelingsplan dat wordt gefaciliteerd door de detacheringsbureau. Zo kan de werknemer zich voortdurend ontwikkelen.
Tenslotte is detachering zowel voor ervaren als startende werknemers interessant. De combinatie van werken en leren maakt een constante groei mogelijk.

Zijn er ook nadelen aan detachering?

Of er nadelen kleven aan detachering hangt in grote mate af van de werknemer. Kunt u zich moeilijk snel aanpassen aan een nieuwe omgeving en nieuwe collega’s dan kan detachering minder geschikt zijn. Een ander nadeel kan mogelijke reistijd zijn; de ene organisatie kan dichterbij huis zijn dan de andere. Daarover kunt u natuurlijk altijd met Zorgleeuw overleggen. Ook moet u bereid zijn te blijven studeren om certificeringen te behalen zodat u steeds gekwalificeerd bent voor de functie.

De opzegtermijn bij een detacheringscontract

De standaard opzegtermijn van een detacheringscontract voor bepaalde tijd is één maand. Gaat het om een detacheringscontract voor onbepaalde tijd dan is dit doorgaans twee maanden. Tenslotte kan het ook gaan om een overeenkomst voor de duur van een project, een zogenaamd projectcontract. In dat geval geldt -in principe- geen opzegtermijn.

Detacheren bij Zorgleeuw

Wilt u als werknemer aan de slag bij Zorgleeuw en veel ervaring opdoen binnen uw branche bij verschillende organisaties? Kies dan voor detachering. Zorgleeuw maakt samen met u een plan en zorgt dat u bij een passende organisaties ervaring kunt opdoen.
Zoekt u goed gekwalificeerd en ervaren personeel dat naadloos aansluit bij uw organisatie? Neem contact met ons op zodat wij een passende kandidaat kunnen voorstellen.

Meld je vrijblijvend aan en vind jouw nieuwe baan.

Zorgleeuw is een gespecialiseerd bemiddelingsbureau op het gebied van MVG, NAH, VB, Autisme, LVB, EMB en Psychiatrie.

Direct inzet nodig? Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Bel ons direct: (020) 261 22 08